Hoppa till huvudinnehåll

SLIFs föreningssidor

Diarienummer
AKTNR 11286-24216

Här har vi samlat all information för dig som är aktiv i styrelsearbetet i en lokal SLIF-förening. Mallar och länkar när ni ska redovisa er verksamhet till förbundet och även formulär ni använder då ni söker pengar för er verksamhet. Ni som vill utveckla er föreningsverksamhet vidare hittar också råd, kunskap och länkar. Här finns även info om hur man bildar en ny förening. Gå in via rubrikerna nedan eller se innehållsförteckningen i högerkolumnen.

Film

En kort film om vad en förening är och vad som krävs: https://www.youtube.com/watch?v=R66pL3zlby0

Bidrag och mallar

Här finns formulären du använder för att redovisa er verksamhet och söka bidrag från förbundet. Det finns även andra mallar ni kan ha nytta av för att sköta det praktiska nödvändiga runt föreningens administration. Läs mer.

Utveckla föreningsarbetet

Här finns material och länkar då ni vill utveckla er förening och ert styrelsearbete. Ni har redan en förening och verksamheten fungerar, men ni vill få inspiration och fördjupad kunskap via olika kanaler. Behöver ni repetera de grundläggande föreningskunskaperna hittar ni info om det här. Läs mer.

Bilda ny förening

Funderar ni på att starta en ny förening? All info om hur man bildar en lokal SLIF-förening och vilka fördelar som finns hittar du här. Läs mer.

Övrigt

Verkar er förening inom Stockholms stads område och ni behöver hyra lokal kan ni tex hyra via Stockholms stad. Läs mer

Kriterier för en SLIF ansluten förening

För att en förening ska få fortsätta vara ansluten till Stockholms landstings idrottsförbund ska viss redovisning skickas till SLIF kansliet. Det är samma redovisning som föreningsstyrelsen ska ta fram för föreningens årsmöte med några små tillägg. Du kan läsa krieterierna här: 

SLIF hjälper er

Varje förening har möjlighet att kontakta SLIF för att få hjälp i stora som små frågor. Tveka inte att höra av er till asa.michaelsson@sll.se 

2019-09-10