Hoppa till huvudinnehåll

Tjejvättern

Diarienummer
AKTNR 10418-19529
Tjejer - här har ni den perfekta moroten och kvittot på cykelträningen. Samla ihop tjejerna i på jobbet och träna inför sommarens roligste tjejlopp på cykel. Är du medlem i en SLIF-förening för 2016 kan du ansöka om subvention efter genomfört lopp. Anmälan görs direkt hos arrangören. Loppet körs den 11 juni.

Tjejvättern

Tjejvättern - ett 100 km långt cykellopp endast för tjejer. Start och mål är i Motala. Banan är vacker och varierande med många vätskedepåer och distansen är möjlig för de flesta som har tränat regelbundet. Med andra ord ett roligt lopp för tjejerna i föreningen att samlas kring. Kanske gör ni en storsatning under 12 månader och sätter upp målet att ta Tjejklassikern, där Tjejvättern är ett delmål. SLIF uppmuntrar dig genom att subventionera startavgiften.

Tjejvättern 2016 - ändringar och krav för att kunna söka subvention

Inför Tjejvättern 2016 kommer SLIF inte att ha några förbokade grupper. Reglerna har skärpts och man måste vara minst 30 cyklister för att få ha en förbokad grupp. SLIF hade färre 2015. För tjejvättern 2016 ska var och en anmäler sig själv direkt till arrangören. 

Du som kör för SLIF kommer även 2016 att få ansöka om subvention efter genomfört lopp. Krav för det är att du skriver SLIF + din SLIF-förening du är medlem i 2016 när du anmäler dig och att du registrerar dig på denna sida att du kommer att delta i Tjejvättern 2016.

 

Anmälan till Tjejvättern 100 km sker i tre steg

 1. Skapa din profil/logga in
  Har du varit med i något av våra lopp tidigare är du redan registrerad. Om du är ny deltagare går du till Mina Sidor och registrerar dig genom att klicka på ”Jag är ny kund”.
 2. Intresseanmälan
  Nästa steg är intresseanmälan som, till skillnad från Vätternrundan, leder direkt till anmälan. Anmälan till Tjejvättern 2016 öppnar den 9 september 2015.
 3. Anmälan
  Direkt efter intresseanmälan kan du betala och bekräfta din plats i Tjejvättern. OBS! Vill du cykla ihop med dina vänner bjuder du in dem och kontrollerar att de finns med på Mina Sidor under samma anmälningskod innan gruppen bekräftas.
  – Bjud in vänner till gruppen via mail, genom att fylla i e-postadress. OBS! Din vän måste acceptera inbjudan (kontrollera att du ser deltagaren på Mina Sidor).
  – Lägg till en vän i gruppen själv genom att ange kundnummer, födelsedatum (ÅÅMMDD) mm.
  – Deltagare kan själva anmäla sig till din grupp genom att du skickar anmälningskoden. På Mina Sidor anges ”Gå med i en grupp” alternativet, ange koden och gå vidare med anmälan.
 4. Cyklar du snabbt och i grupp? Välj en så tidig starttid som möjligt i Tjejvättern
  För att undvika att stora grupper samt snabba cyklister tvingas göra alltför många omkörningar, vilket ibland upplevs som obehagligt för de omkörda cyklisterna, vädjar vi till dem som räknar med att cykla Tjejvättern snabbare än  4,5 timmar att välja en så tidig start som möjligt.

 

Hur gör jag?

 • Anmälan till våra lopp sker på Mina Sidor.
 • Du måste minst fylla 15 under det år du tänker deltaga.
 • Gå in och skapa din profil på Mina Sidor om du inte redan har gjort det.
 • Efter inloggning kan du anmäla dig samt du kan även förbereda grupper.
 • Anmälan kan göras för dig själv eller en grupp.
 • Du kan också bli inbjuden till, eller gå med i en befintlig grupp.
 • Tänk på att kontrollera att gruppen är komplett innan den bekräftas. En bekräftad grupp erhåller starttid och blir då låst och ingen ytterligare kan delta i denna grupp!
 • Ange rätt e-postadress (mycket viktigt! se mer nedan).
 • Ange antal ggr du cyklat för att få rätt medalj.
 • Kontrollera att du har fått det bekräftelsemail som skickas efter din anmälan gått igenom.
 • Du kommer även erhålla en betalningslänk för anmälan. (OBS! Betalning måste ske/godkännas inom 5 arbetsdagar för att din anmälan ska vara giltig.)
 • Ange om du önskar Startklar-försäkringen (rekommenderas).
 • Vi ansvarar inte för om du glömt beställa försäkringen Startklar

 

Startavgift:
9 september 2015 – 15 mars 2016 590 SEK
16 mars – 16 maj 690 SEK (detta pris gäller även förbokade startgrupper).
Efteranmälan sker i mån av plats innan start  vid Ändringar i mässområdet. Först till kvarn gäller! 950 SEK

Viktigt att uppge e-postadress
Vid anmälan måste du uppge en personlig e-postadress för inlogg till Mina Sidor samt för att få hem viktig information inför loppet. På Mina Sidor hittar du intresseanmälan, din anmälan och ditt kvitto, samt veckorna innan loppet, ditt startbevis, som du måste ha med dig till Motala. Om du behöver ändra din e-postadress eller din hemadress gör du detta på Mina Sidor! Där kan du också avboka dig från vårt nyhetsbrev.

Övrigt:
För efteranmälan vänder du dig till Ändringar i mässområdet i Motala.
Observera att din nummerlapp måste hämtas ut personligen.
Om du vill göra en avanmälan kontaktar du kansliet på 0141-22 32 90. Ingen återbetalning kan göras.
Glöm inte att teckna försäkringen Startklar i samband med din anmälan, som gör det möjligt att få startavgiften tillbaka vid sjukdom och skada. Info om startklar hittar du här.
Din anmälan är bindande efter genomförd betalning.
Kontrollera din anmälan under Resultat, den syns också på Mina Sidor.

Överlåtelse av plats
Överlåtelse tillåtet i Tjejvättern eller Halvvättern  under perioden 23 mars till mitten av maj

Avbokning av startplats innan start
Vid återbud av deltagande vid sjukdom eller privata skäl gäller följande:
För återbetalning av startavgift vid skada eller sjukdom, måste Startklarförsäkringen ha tecknats via Folksam.
Anmäl återbetalning av startavgiften till Folksam, 106 60 Stockholm, folksam.sport@folksam.se, eller 0771-960 960. När du fått klart med återbetalningen från Folksam kontaktar du kansliet för avanmälan på 0141- 22 32 90 eller info@vatternrundan.se.

Avbokning pga. t.ex. bröllop, student eller affärsresa skickas till Vätternrundan via mejl eller så går det bra att ringa till oss. Vi avanmäler dig då utan återbetalning.

 

Frågor: asa.mikaelsson@sll.se, 08 123 190 72

 

2016-08-29