Hoppa till huvudinnehåll

Söndagspromenader med SLIF

Diarienummer
AKTNR 10474-22766

De flesta tycker om att promenera och vandra. Vi tror att det kan vara roligare med andra och om man har möjlighet att upptäcka nya platser och promenadstråk. Därför har SLIF ett promenadnätverk! Vi går i lugn promenadtakt, oftast med möjlighet att gå kortare eller längre sträcka.

Häng med på SLIFs söndagspromenader

Vi går söndagspromenader varannan vecka under hösten 2017. Ingen föranmälan behövs vilket göra att storleken på grupperna kan variera. De flesta deltagare kommer själva - du behöver absolut inte ta med något eget promenadsällskap. Det är lite av själva idén - har man ingen att promenera med - promenera med oss!

Promenaderna kostar inget och har ingen formell ledare, men vi kommer alltid se till att det finns någon som har karta och vet vägen. Samlingstiden är normalt 10.00 på söndagspromenaderna och 18.00 på kvällspromenaderna om inte annat anges.

Ladda ner pdf för att se alla promenader. Observera att förändringar kan komma att ske - se därför här på sidan innan vandringen!

 

Promenadtempo

 

Man går c:a 3 km/timme på stig, 4-5 km/timme på gångväg. Vi går oftast på gångvägar - blir det stigar och kuperat så anger vi det. Det blir tid för en rejäl paus för picknick-lunch, om vi inte meddelat annat. Kom gärna med idéer om var du vill gå, eller om du har någon promenad som du vill dela med dig av. Hör också gärna av dig om du vill vara stigfinnare själv.

Exempel på promenader som varit

Kungsholmen runt. En sjö- och stadsnära promenad för hela slanten. Kungsholmen har många fina strandpromenader. Hela sträckan är 10 km, men naturligtvis kan man gå kortare också.

Från innerstad till skärgårdsförort. Ännu en sjönära promenad på gångvägar, från Skanstull med återresa med Saltsjöbadståget från Saltsjö Duvnäs. 10 km med möjlighet att både sluta tidigare och att fortsätta en bit till.

Magelungen runt. Vi går runt en av söderorts många fina sjöar. På vägen passerar vi det rätt okända ”Rågsveds friområde”, omdiskuterat möjligt nytt naturreservat. Här finns flera alternativ, men som längst kan man gå 17 km med flera förkortningsmöjligheter. 

Boo - och Värmdölederna till Gustavsberg. Promenad genom fina skogar på lite mer okända leder på Värmdölandet, från Boo kyrka via Velamsunds friluftsgård till Gustavsberg. På vägen passeras Skeviks grotta, med klätterberg och spännande historia.

Järvafältet i lugn takt. Promenad genom naturreservaten på norra Järvafältet, från Kallhäll till Häggviks pendeltågsstation. Sträckan är 10 km, men den går att förlänga ner mot Akalla. Vi går på grusvägar hela vägen, i lugn takt.

Frågor?

Kontakt slif@sll.se

 


 

2018-06-11