Hoppa till huvudinnehåll

Bellmanstafetten

Diarienummer
AKTNR 10372-21785

I augusti varje år förvandlas området kring Stora Skuggan till en stor löparfest. Under två kvällar strömmar löp- och promenadsugan deltagare till området för att tillsammans genomföra stafetten på 5 x 5 km, eller i lag om 5 personer tillsammans promera den 5 km lång banan. Massor av lag samlas och peppar och hejar fram varandra. Stockholms Läns Landsting har tillsammans med SLIF ett stort tält som extra service och samlingsplats för alla landstingslag under vardagskvällarna. 2018 ställer vi upp igen

Loppet

Att springa stafett är riktigt kul och fungerar perfekt som teambuilding, vilket tydligt visar sig i att så många företag deltar med lag i Bellmanstafetten. 2017 kan du välja att anmäla dig och dina kollegor till onsdagen den 23 eller torsdagen den 24 augusti. Stafetten startar 17.30 i Stora Skuggan, på Norra Djurgården, och efter loppet bjuds alla lag på en god picknick. För dem som inte vill eller kan springa inför Bellmanstafetten i år en promenadklass. En annan nyhet för i år är att alla deltagare bjuds in till After Run som avslutning på kvällen.

Lag

Ett lag består av fem personer. Alla deltagare i stafetten springer 5 kilometer. Nytt för i år är att det har införts en promenadklass för dem som inte vill eller kan springa, där alla fem deltagare i laget startar samtidigt. Starten för promenadklassen sker ca kl 18.

Promenadklass

Nu kan alla delta i Bellmanstafetten. Nytt för 2017 är en promenadklass. Precis som i vanliga stafetten är det upp till 5 deltagare per lag. Skillnaden är att hela laget promenerar tillsammans istället för att lösa av varandra som löparna gör. Starttid för Bellmanstafettens promenadklass är ca kl 18.00. Efter banans 5 kilometer får laget en god picknick och kan sluta samman med kollegor och vänner som är med i stafetten.

After Run

Stafetten är avklarad och det är hög energinivå efter en rolig och fartfylld dag med kollegorna. Men kvällen är inte slut för det.  När picknicken är över öppnar vi vårt nya After Run-område.

SLL-tältet - naturlig samlingspunkt för SLL:s medarbetare

Stockholms Läns Landsting har tillsammans med SLIF ett eller två stora tält som en samlingsplats för alla landstingslag under vardagskvällarna. Där bjuder SLIFs funktionärer på fika och väskförvaring och du kan äta picknick med dina lagkamrater och andra landstingskollegor efter ert lopp.

Frågor?

Har du frågor om Bellmanstafetten, kontakta asa.michaelsson@sll.se, 08-123 190 72

Du hittar även fullständig information om loppet på http://www.bellmanstafetten.se/start/ 

2017-09-04